2013. március 22., péntek

Könyvtári barangolás

Márciusban osztályunk ellátogatott a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárba. Az egyik könyvtáros néni fogadott bennünket, és vezetett körbe az épületben. Mesélt nekünk az intézmény történetéről, amit nagy érdeklődéssel hallgattunk. Megtudtuk, hogy 2005. december 1-jén nyitotta meg kapuit az újjáépült  könyvtár. Megismerkedhettünk a kölcsönzés menetével is. Sétánk során rengeteg könyvet, CD-t, DVD-t és folyóiratot láttunk a polcokon. Mi, kis kíváncsi olvasók bemehettünk a raktárba is, ahol sok régi könyvet láttunk, melynek egy része még felújításra vár.  Még egy 1882-ben kiadott kötetet is láttunk.


Éppen aznap nyílt meg az épületben egy különleges kiállítás, ahol több, mint 200 rádiót láttunk, melyek között voltak újabbak és egészen régiek is. A sok gramofon és lemezjátszó gyűjtője Szikora András volt.


Később átmentünk a gyermekkönyvtár részlegébe, ahol kézműves foglalkozáson vettünk részt. A húsvéti ünnepekre készülődve Ági néni segítségével színes papírból aranyos nyuszikat készítettünk. Az elkészült remekműveket minden gyerek hazavihette. Nagyon jól éreztük magunkat. Reméljük, máskor is lehetünk még a megyei könyvtár vendégei.

(Reha Odett és Szabó Tamara írása)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése